Scurt istoric al parohiei
Era o dorinta veche a locuitorilor din Elisabetin, ca si in cartierul lor sa se inalte o biserica romano-catolica. Astfel, in 1899 a luat fiinta un &uot;comitet de construire&uot; al bisericii, la conducerea caruia s-au perindat mai multi credinciosi. Ii amintim doar pe cei dintai: primul a fost avocatul Szuló Ernõ; al doilea a fost gradinarul Méhle Vilmos, care a donat din gradina proprie parcela pe care este construita biserica; al treilea presedinte a fost directorul de scoala Wittenberger József, sub a carui presedintie s-a infaptuit construirea bisericii.
Biserica este construita in stil neogotic dupa planurile arhitectului Karl Salkovics. Centrul bisericii il reprezinta altarul principal, o opera in stil gotic, avandu-l in mijloc pe Isus in marime naturala, cu bratele deschise chemandu-ne la el. Zi si noapte, cu o iubire netarmurita, Inima lui Isus bate in tabernacol pentru noi toti.
Episcopul Dessewffy a donat sub forma de testament suma de 50.000 coroane acelei bisericii ce se va construi in cartierul Elisabetin, cu conditia ca pastoratia sufleteasca sa fie incredintata Ordinului Salvatorian.
La 12 iunie 1912, deci in luna dedicata Inimii Preasfinte a lui Isus, se incep lucrarile de construire ale bisericii, care au stagnat in timpul primului razboi mondial.
In primavara lui 1919 se demareaza din nou lucrarile de constructie.
La data de 15 august 1919, ziua sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului este ziua sfintirii bisericii
Episcopul dr. Glattfelder Gyula a binecuvantat biserica si ridicat-o la rangul de biserica parohiala.
La data de 15 septembrie 1919, biserica este ridicata la rangul de parohie independenta, iar conducerea parohiei a fost incredintata parohului P. Kerl Norbert, avand ca ajutor doi preoti: P. Cieslik Kolumbán si P. Raschke Vencel.
Din primul an a functionat un cor al bisericii, care a fost fondat de V. Vencel, apoi a fost preluat de dirijorul si cantorul Wittman Pál.
La 1 ianuarie 1929, apare primul "Buletin parohial", editat sub o forma diferita de cea de astazi, dar avand acelasi scop: de a informa credinciosii despre activitatile si evenimentele din viata parohiei. in primul numar al acestui buletin, parohul de atunci al bisericii, P. Kerl Norbert SDS scria: "...parohia este o familie, indiferent de ocupatie, etnie, cultura. Acest buletin va informa aceasta familie despre ceea ce se intampla in parohie, ne va conduce spre credinta noastra, spre exercitii practice pentru viata credinciosilor. Precum scrie in Faptele Apostolilor: "Iar multimea credinciosilor avea o inima, un suflet...!"
De la bun inceput dorinta credinciosilor a fost ca sa-l preamareasca pe Dumnezeu in sunet de orga. Dupa mai multi ani de strangeri de fonduri din donatii si prin dramuirea banilor pe care-i aveau, credinciosii au reusit sa comande o orga. Aceasta capodopera a fost construita in Germania, de catre E. F. Walcker din Ludwigsburg, un constructor de orgi cu renume in toata lumea. Montarea si acordarea orgii apartine firmei timisorene de orgi Wegenstein. La data de 14.09.1941, in ultima sa Liturghie, P. Norbert a sfintit orga.