" Nu te teme, pentru ca eu te-am rascumparat,
te-am chemat pe nume, al meu esti tu." (Is 44,1)

În duminica Bunului Pastor, 11 mai a.c., a avut loc cea de-a V-a întâlnire anuala a membrilor Retelei de rugaciune pentru preoti si chemari la viata consacrata. S-au împlinit 5 ani de când ideea înfiintarii acestei retele a prins radacini în parohia noastra. Aceasta se întâmpla în anul 2009, 22 noiembrie.
     La deschidere, am fost salutati de P. Josef SDS, superiorul comunitatii salvatoriene, care si-a exprimat bucuria de a ne reintalni în numar atât de mare, aproximativ 70 de participanti.
     Astazi, reteaua numara 182 de membri, din România si alte tari europene.
     Tema întâlnirii a fost chiar titlul articolului, iar referentul a fost P. Nikolaus SDS.
     Prezentarea a continut câteva aspecte ale vietii profetului Isaia. El este numit si p rofetul sperantei mesianice si a fost un fervent aparator al monoteismului. Isaia a primit vocatia profetica în anul 742 î. C. Numele "Isaia" înseamna "mântuieste" sau "mântuirea", el s-a nascut la Ierusalim, probabil între 770-765 î.C. Citatul "Nu te teme, pentru ca eu te-am rascumparat, te-am chemat pe nume, al meu esti tu." ( Is 44,1), este preluat din Deutero-Isaia ("al doilea-Isaia") , Cartea mângâierii lui Israel (40,1 – 55,3), care prezinta perioada exilului babilonian. Profetul indeamna poporul sa aiba încredere în Dumnezeu. De la El vine mântuirea prin Mesia. În Isus Cristos promisiunea este împlinita. El este Pastorul cel Bun (In 10,1-10) care ne cheama sa-L urmam spre mântuirea la care ne conduce. Aceasta este vocatia fiecarui crestin. Trairea ei poate întâmpina greutati, iar atunci cuvintele profetului "Nu te teme, pentru ca eu te-am rascumparat, te-am chemat pe nume, al meu esti tu." (Is 44,1) ne încurajeaza sa mergem mai departe, spre telul nostru ultim.
Dupa o pauza de cafea, când ne-am împrietenit cu cei nou-veniti si am întâlnit persoane cunoscute, a urmat o retrospectiva a întâlnirilor anuale anterioare, pe care o prezint în tabelul de mai jos:

Intalnire / Data Tema Referent
I.
19 iunie 2010
"Secerisul e mare, însa lucratorii sunt putini. Rugati-l, deci, pe Domnul secerisului sa trimita lucratori la secerisul lui." (Mt 9,37-38) P. Nikolaus SDS
II.
09 iulie 2011
"Vocattii spirituale:... Eu cu ce pot ajuta?" P. Nikolaus SDS
III.
28 aprilie 2012
Familia crestina, "leagan" pentru vocatii spirituale. Prof. Robert Lazu
IV.
21 aprilie 2013
"Credinta. Fundamentul vocatiilor spirituale." P. Istvan SDS

     De ce trebuie sa ne rugam pentru aceasta intentie?
      Însusi bunul Dumnezeu, Domn al secerisului, ne-a învatat prin Fiul sau Isus Cristos, ca trebuie sa ne rugam sa fie lucratori la secerisul Sau. Acesta este chiar Motto-ul Retelei.
Avem nevoie de preoti la administrarea sacramentelor la celebrarea Sfintelor Liturghii, la spovedanie, la botez, la casatorie, la patul bolnavilor, la maslu, când ne înmormântam persoanele dragi, avem nevoie când...
     Calugarii si calugaritele traiesc conform carismei ordinului din care fac parte. Îi gasim peste tot acolo unde este nevoie de munca lor, de ajutorul lor, de rugaciunile lor... Dar, mai ales alaturi de cei sarmani si cei marginalizati. Prin slujirea si rugaciunile lor fac lumea mai buna.
     Sa nu uitam nici de tinerii de la seminariile teologice, ei sunt viitorii preoti... si ei se dedica slujirii lui Dumnezeu, doresc ca odata deveniti preoti sa raspândeasca iubirea si lumina lui Cristos în toate colturile pamântului.
     Preotii, calugarii, calugaritele si seminaristii au nevoie ca noi sa îi sustinem prin rugaciune. Si atunci... sa ne respectam promisiunea facuta, adica aceea de a ne ruga pentru ei.
     A urmat rugaciunea Rozariului în biserica, când toti cei care s-au rugat au depus, pe rând, câte o lumânare si câte o floare la icoana Maicii Domnului.
     Întâlnirea s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de multumire.
Suntem o comunitate care experimenteaza bunatatea, milostivirea si iubirea lui Cristos. Rugaciunea ne uneste, prin ea suntem în comuniune, iar prin retea, suntem în rugaciune continua pentru pastorii nostri sufletesti.

Album foto - 11 mai 2014